در مقالات پیشین درباره مهاجرت به آلمان از طریق کار، جستجوی کار در آلمان و حقوق کارگران در آلمان مطالب مهمی بیان شد. حال در این مقاله به شورای کار و اتحادیه کارگری در آلمان و وظایف آن می پردازیم

شورای کار و اتحادیه کارگری، نهادهای کوچک و بزرگی هستند که برای حمایت از منافع کارگران و کارمندان تاسیس شده و فعالیت می‌کند.

شورای کار و اتحادیه کارگری
شورای کار و اتحادیه کارگری

وظایف شورای کار و اتحادیه کارگری

  • اتحادیه کارگری

اتحادیه کارگری نماینده مدافع کارمندان در مقابل کارفرمایان و دولتمردان است که برای افزایش حقوق، افزایش روزهای تعطیل، اخراج کارمند بدون دلیل موجه و غیره از کارکنان پشتیبانی می‌کند.

این پشتیبانی می تواند از طریق گفتگو، اعتصاب و یا هر راه دیگری انجام شود.

اتحادیه ها حتی می توانند از اعضای خود در خواست اعتصاب کنند و کارفرمایان حق منع کارمند خود از شرکت در اعتصاب را ندارند؛ ولی ملزم به پرداخت حقوق برای روزهای اعتصاب هم نیستند. (اما اتحادیه موظف به جبران خسارت برای کارکنان است.)

برای عضویت در اتحادیه ها باید ثبت نام کرده و حق عضویت بپردازید.

  • شورای کار

اعضای شورای کار که هر چهار سال یک بار بر اساس نتایج انتخابات آزاد در سازمان انتخاب می شوند، موظف هستند بر اجرایی شدن موارد ذیل نظارت کنند:

  1. رعایت شدن توافقنامه های جمعی کار و قرارداد کاری
  2. عدم تبعیض جنسیتی، ملیتی و غیره در هنگام استخدام و ارتقاء کارکنان
  3. در نظر گرفته شدن خواسته های کارکنان در مورد شرایط شغل

وظایف شورای کار در زمان رسمی کاری انجام می شود؛ پس باید ساعتی از ساعات روز  از طرف کارفرما  به انجام این امور توسط اعضای شورای کار اختصاص داده شود.

لازم به ذکر است که اعضای شورای کار حقوق اضافی برای این فعالیت داوطلبانه دریافت نمی‌کنند.

 تعداد اعضای شورای کار

تعداد اعضای شورای کار بسته به تعداد پرسنل سازمان متغیر است. به عنوان مثال برای ادارات با کمتر از ۲۰ نفر کارمند یک عضو شورای کار کافیست؛ اگر تعداد کارکنان بین ۲۱ تا ۵۰ نفر باشد شورای کار باید حداقل سه نفره باشد و برای سازمان هایی با بیش از ۵۰ کارمند شورای کار حداقل ۵ عضو دارد.

 عضویت در شورای کار:

اگر بالای ۱۸ سال سن دارید، نقش مدیریتی و تصمیم گیرنده در شرکت ندارید، بیش از شش ماه در شرکت کار کرده‌اید و در حال حاضر شورای کار در شرکت شما وجود دارد، میتوانید برای دوره ی بعدی به عنوان نامزد ثبت نام کنید.

در صورتی که محل کار شما شورای کار ندارد و حداقل ۵ کارمند بالای ۱۸ سال در شرکت مشغول به کار هستند و ۳ نفر از آنها داوطلب عضویت در این شوراست، میتوانید شورای کار را ایجاد کنید.

بقیه ی کارمندان بالای ۱۸ سال با حداقل ۶ ماه سابقه کار در شرکت که نقش مدیریتی نداشته باشند، حق رای دارند.( کارمندان پاره وقت و موقت اگر حداقل ۳ ماه در این شرکت کار کرده باشند حق رای خواهند داشت.)

در صورت تازه تاسیس بودن شرکت، شرط سابقه کار بالای ۶ ماه حذف خواهد شد.

 توافق نامه جمعی برای کار

مقرراتی است بین کارفرما و شورای کار و اتحادیه کارگری که در مورد شرایط جمعی کار (شامل ساعت کاری ودستمزد) که در هر حرفه ای به صورت جداگانه وضع می‌شود.

شما می توانید با مراجعه به وب سایت دفتر اشتغال ایران و اروپا به روز ترین اطلاعات را درباره کار در آلمان مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.