آلمان جزء قدرت‌های اقتصادی دنیا به حساب می‌آید. نرخ بسیار پایین بیکاری (حدود3.4%) و تقاضای زیاد به نیروی متخصص نشان از فضای اقتصادی پویای آلمان است. از طرفی کمبود شدید نیروی انسانی در جامعه آلمان حاکم است به طوری که نرخ بازنشستگی بیشتر از نرخ جذب و استخدام می‌باشد. براساس مطالعه‌ای که توسط انستیتوی Prognos AG انجام شده است و از طریق این لینک می‌توانید مطالعه کنید، پیش‌بینی می‌شود، کشور آلمان به صورت پیوسته با مشکل نیروی کار متخصص مواجه خواهد بود به صورتی که در سال 2030 میلادی بیش از 3 میلیون کمبود نیروی کار در رشته‌های مهندسی، پزشکی وتحقیقاتی  در آلمان وجود خواهد داشت.

در چنین شرایطی دولت فدرال آلمان با تسهیل فرآیند جذب نیروی انسانی متخصص، سعی در پاسخ گویی به کمبود نیروی انسانی است وآلمان به یکی از مقاصد مهاجرتی برای تعداد زیادی از کارجویان تبدیل شده است. همانطور که می‌دانید یکی از راه‌های مهاجرت به آلمان از طریق کاریابی است که بسیاری از علاقه‌مندان مهاجرت به آلمان پس از اخذ اقامت آلمان از طریق کار نسبت به اخذ تابعیت یا شهروندی آلمان میتوانند اقدام کنند.

الزامات ورود به آلمان

برای ورود به بازار کار آلمان و یا ادامه تحصیل در آلمان نیاز دارید فرآیندی را طی کنید، برای مثال نیاز است از مورد تایید بودن مدارک تحصیلی و آموزشی خود توسط سیستم آموزشی آلمان مطمئن شوید و در صورت نیاز، نسبت به اخد تاییدیه مدارک تحصیلی اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: تاییدیه تحصیلی

اما مهم‌ترین شرط موفقیت در کاریابی آلمان داشتن مهارت زبان آلمانی است. بسیاری از کارجویان با این تفکر که زبان انگلیسی به عنوان زبان بین‌المللی برای کاریابی در آلمان کافی است، موفق به کاریابی در آلمان نمی‌شوند. بازار کار آلمان نسبت به داشتن مهارت زبان آلمانی کارمندان سخت‌گیری زیادی دارد. از طرفی تعداد موقعیت‌های شغلی به زبان انگلیسی در آلمان کمتر از 10 درصد است.

در بازار کار آلمان شغل‌هایی مانند پرستاری و پزشکی ملزم به دانستن زبان آلمانی هستند. همچنین برای تعداد زیادی از موقعیت‌های کاری، طبق قانون فدرال آلمان الزامی به دانستن زبان آلمانی نیست، اما با اینحال کارفرماهای آلمانی خود داشتن مهارت زبان آلمانی را الزامی می‌دانند. واقعیت این است که بدون داشتن مهارت زبان آلمانی، شانس کاریابی برای کارجویان در آلمان بسیار پایین است.

برای اینکه اهمیت یادگیری زبان آلمانی برای کاریابی و ادامه تحصیل در آلمان بهتر مشخص شود در ادامه توضیحات آقای Michael Fleischmann، مدیر منابع انسانی شرکت evopro systems engineering AG آورده شده است. آقای Michael Fleischmann تجربه زیادی در استخدام نیروی انسانی خارجی در آلمان دارد و در سال 2013 میلادی جایزه “ارتباط  و استخدام نیروی مهندسی خارجی” را کسب کرده است.

” برای شرکت آلمانی برقراری ارتباط بین کارمند خارجی و مشتری آلمانی مهم است. مشتری آلمانی عموما به زبان آلمانی ارتباط برقرار می‌کند. پس نیاز است کارمند هم به زبان آلمانی مسلط باشد. بسیاری از مشتریان تمایلی به زبان انگلیسی ندارند. مشتریان اصرار دارند تمام اطلاعات مربوط به سیستمی را که می‌خرند، بفهمند. ما نیروی انسانی متخصص خارجی استخدام می‌کنیم. اما یکی از شرایط استخدام آشنایی با زبان آلمانی است. بدون دانستن زبان آلمانی شانس استخدام و کاریابی در آلمان خیلی کم است.”

با توضیحات بالا، مهم‌ترین فاکتور موفقیت برای کاریابی در آلمان، داشتن مهارت زبان آلمانی است.

مهارت زبان آلمانی برای کاریابی در آلمان باید در چه سطحی باشد؟

هدف  از یادگیری زبان آلمانی، کسب توانایی برقراری ارتباط با کارفرمای آلمانی و افرادی است که در محیط کاری آلمان هستند.  آنچه که مهم است، توانایی صحبت کردن کارجو با کارفرمای آلمانی است و نشان دادن اینکه شما توانایی صحبت کردن به زبان آلمانی را دارید.

به صورت کلی کارجویانی که در سطح B1 زبان آلمانی و یا بالاتر هستند، نباید مشکلی در برقراری ارتباط به زبان آلمانی با کارفرمای آلمانی داشته باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب