همه چیز در مورد سفارت آلمان در تهران

تاریخچه سفارت آلمان در ایران

نخستین انگیزه‌های ایجاد رابطه بین ایران وآلمان، در سال ۱۸۵۰ و به درخواست امیرکبیر مطرح شده بود. در آن زمان امیرکبیر در جستجوی دولت ثالث نیرومندی بود که بدون هیچگونه توقع استعماری با ایران روابط سیاسی برقرار کند. در آن زمان آلمان گرفتار هرج و مرج داخلی ناشی از انقلاب ۱۸۴۸ بود و حکومت متمرکزی نداشت و در نتیجه تلاش برای برقراری روابط به شکست انجامید.
اما اکنون بیش از ۱۰۰ سال است که آلمان دارای نمایندگی سیاسی در ایران می باشد. در روز ۱۱ جون ۱۸۷۳ قرارداد دوستی و کشتیرانی بین امپراتوری آلمان و ایرانمنعقد گردید. از جمله مفاد این قرارداد احداث نمایندگی دائم در دو کشور بود. ۱۱ سال پس از عقد این قرارداد و درتاریخ ۲۰ اکتبر ۱۸۸۴ اولین نمایندگی آلمان در دربار ناصرالدین شاه تأسیس و آقای ارنست فون براونشوایگ به عنوان نماینده ویژه آلمان به ایران اعزام شد.

ساختمان امروزی سفارت آلمان که در قلب شهر تهران واقع شده است، ۱۰ سال پس از آن توسط نماینده امپراتوری آلمان، آقای گراف شولنبرگ خریداری شد. این ملک در مجاورت سفارت ترکیه و در نزدیکی سفارتخانه های بریتانیا، روسیه و فرانسه و چند ساختمان مهم حکومتی ایران واقع شده است.

ساختمان دو طبقه سفارت آلمان در سال های ۱۸۸۶-۱۸۸۴ توسط یک معمار اروپایی ساخته و برای اولین بار در سال ۱۹۳۱ این ملک به نام دولت آلمان به ثبت رسید. پس از آن این ساختمان به دفعات توسط آلمان بازسازی و در سال ۱۹۳۷ تخریب و مجددا” ساخته شد. در سال ۱۹۴۱ و در اواسط جنگ جهانی دوم ساختمان جدید سفارت آماده بهره برداری شد، اما در آن زمان توسط رژیم شاهنشاهی وقت ایران توقیف گردید.

در آن زمان سفارت سوئد یه این ساختمان نقل مکان کرد. چرا که کشور سوئد طی جنگ حافظ منافع آلمان در ایران بود. در سال ۱۹۴۹ این ملک به آمریکایی ها واگذار شد و آن ها تا آماده شدن ساختمان سفارت خود در سال ۱۹۵۳ از آن استفاده کردند. در این سال ملک سفارت آلمان رفع توقیف شد اما مالکیت آن سرانجام در سال ۱۹۷۷ به صورت قطعی به جمهوری فدرال آلمان واگذار گردید.

 

معرفی سفیر آلمان در ایران

میشائیل کلور-برشتولد از سال 2016 میلادی سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری فدرال آلمان در ایران است. وی در اداره مرکزی وزارت امور خارجه عهده دار سمت های گوناگونی از قبیل معاونت بخش سیاسی در بن و برلین، و رئیس دفتر قائم مقام وزیر در وزارت امور خارجه آلمان بوده است. علاوه بر این وی نماینده وزارت امورخارجه در امور بحران و رئیس ستاد بحران دولت فدرال در سطح سفیر، و معاون رئیس اداره اطلاعات جمهوری فدرال آلمان بوده است.

آدرس سفارت آلمان در تهران

خیابان فردوسی، روبروی موزه جواهرات بانک مرکزی، جنب کوچه برلن پلاک 320 – 324

تلفن سفارت آلمان  : 02139990000

فاکس سفارت آلمان: 02139991890

نحوه دسترسی به سفارت آلمان

از میدان امام خمینی (توپخونه) با تاکسی یک مسیر هست میتوانید به تاکسی بگویید “کوچه برلن”. برای رسیدن به میدان امام خمینی میتوانید از مترو خط 1 و 2 استفاده کنید و یا با اتوبوس و تاکسی های مختلف هم می شود رسید.

همچنین میتوانید خودتان را به میدان فردوسی برسانید راحت ترین حالت با مترو خط 4 است سپس از آنجا با ده دقیقه پیاده روی سبک به سمت جنوب خیابان فردوسی ، بعد از چهار راه استانبول به سفارت آلمان می رسید.

اگر خواستید بعد از تمام شدن کارتان به سمت میدان فردوسی تاکسی بگیرید سعی کنید کمی (سه دقیقه) پیاده روی کنید و جلوتر از سفارت آلمان و ترکیه تاکسی بگیرید. جلوی سفارت ممکن است تاکسی ها پول بیش تری از  شما بگیرند.

ساعت کاری سفارت آلمان در تهران

روزهای یک شنبه، چهار شنبه و پنج شنبه، ازساعت ۷ صبح تا 3 و نیم بعد از ظهر

روزهای دوشنبه و سه شنبه از ساعت 7 صبح  تا 4 بعد از ظهر
ساعات کار سفارت آلمان در ماه های جولای و آگوست: یک شنبه تا پنج شنبه، از ساعت 7 صبح  تا 2 و نیم بعد از ظهر

سفارت آلمان در روزهای جمعه و شنبه تعطیل است.

ساعات کار بخش تأیید مدارک سفارت آلمان:

یک شنبه تا پنج شنبه، از ساعت 7 و نیم صبح  تا 10 و نیم صبح (با تعیین وقت قبلی)

تلفن بخش ویزا سفارت آلمان :

تلفن : 02139991499
فاکس : 02139991860

تلفن بخش مطبوعاتی سفارت آلمان :

تلفن : 02139991670
فاکس : 02139991970

وب‌سایت سفارت آلمان :

http://www.teheran.diplo.de

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.